T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı (KTB), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Turizm, Konaklama ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Sektöründe 5 Taslak Meslek Standardı (8 seviye) hazırladı.
12.Ocak.2010 Saat: 15.00
Meslek standartlarının belirlenmesi amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) arasında 22 Mayıs 2009 tarihinde imzalanan “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründe meslek standardı hazırlama çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda KTB, AKTOB ve TUROB tarafından hazırlanan
Kapı Konuk Karşılama ve Bagaj Hizmetleri Görevlisi (Seviye 2) Standardını Bilgisayarınıza İndirmek İçin Tıklayınız
Kapı Konuk Karşılama ve Bagaj Hizmetleri Görevlisi (Seviye 3) Standardını Bilgisayarınıza İndirmek İçin Tıklayınız
Kapı Konuk Karşılama ve Bagaj Hizmetleri Görevlisi (Seviye 4) Standardını Bilgisayarınıza İndirmek İçin Tıklayınız
Otel Rezervasyon Görevlisi (Seviye 3) Standardını Bilgisayarınıza İndirmek İçin Tıklayınız
Otel Telefon Operatörü (Seviye 3) Standardını Bilgisayarınıza İndirmek İçin Tıklayınız
Ön Büro Görevlisi (Seviye 4) Standardını Bilgisayarınıza İndirmek İçin Tıklayınız
Ön Büro Sorumlusu (Seviye 5) Standardını Bilgisayarınıza İndirmek İçin Tıklayınız
Ön Büro Sorumlusu (Seviye 6) Standardını Bilgisayarınıza İndirmek İçin Tıklayınız
meslek ve seviyelerine ilişkin taslak meslek standartları ilgili kurum ve kuruluşlara görüşe gönderilmiştir.
İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak meslek standartlarına görüş bildirme formunu indrmek için tıklayınız
Söz konusu taslak meslek standartlar için görüş alma süreci 15 Şubat 2010 tarihinde tamamlanacaktır. Gelen görüşler doğrultusunda KTB, AKTOB ve TUROB tarafından gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra, taslak meslek standartları MYK Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.