YAŞAYAN MİRAS VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
  • Neredeyim :

                  yasayan miras.jpg

         Kültürel ve sanatsal birikimimizin bir aynası olan Somut Olmayan Kültürel Mirasımıza ve bu mirası icra eden meslek gruplarına yönelik olarak toplumsal bilincin oluşturulması, duyarlılığın arttırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması, sanatın ve sanatçılarımızın desteklenmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkıları ve kültür alanında faaliyet gösteren STK’lar iş birliğinde Yaşayan Miras Festivalleri yapılmaktadır.

        Ahşap Oymacılık, Deri İşleme, Keçecilik, Mücevher Sâdekârlığı, Telkari, Kazaziye, Lefkara Nakışı, Ahşap Oyuncak Yapımı, Tespihçilik, Bıçakçılık, Çinicilik, Sedef Kakma, Bastonculuk, Çalgı Yapımı, Ahşap Baskı/ Yazmacılık, Keçecilik, Kilim Dokuma, Bez Dokuma, Çarpana Dokuma, Çorap Örücülüğü, Bitkisel Örücülük, Geleneksel Giysili Bebek Yapımı, Naht, Çömlekçilik, Taş İşleme, Mozaik, İpek Koza Çiçek Yapımı, Sim Sarma (Dival İşleme), Cam İşleri, Geleneksel Yay Yapımı, Okçuluk, İğne Oyası, Körüklü Çizme Yapımı, Filografi, Ahşap Kilit Yapımı gibi geleneksel el sanatımız düzenlenen bu festivaller sayesinde tanıtılmaktadır.

        Türk süsleme sanatlarımızdan Ebru, Hüsn-i Hat, Minyatür, Tezhip, Katı’, sanatçılarımız sergi ve atölye çalışmaları ile festivallerde yer almaktadır.

         Geleneksel tiyatro dalından Karagöz, İpli Kukla, Tasvir Yapımı, Meddah sanatçılarımız ile Âşıklarımız da festivallerde izleyicilerle buluşturulmaktadır.

         Yaşayan Miras Festivalinin gerçekleştirildiği şehirlerimizde hazırlanan özel alanlarda sanatçılarımız ürünlerinin uygulamasını, sergilemesini ve sunumunu gerçekleştirmektedir.

        Her festival şehrimize dezavantajlı gruplardan ya da deprem bölgesinde yaşayan sanatçılarımızdan en az biri davet edilerek dezavantajlı sanatçılarımız da pozitif ayrımcılık anlayışı içinde desteklenmektedir.

       Ayrıca söz konusu festivaller kapsamında Bakanlığımıza kayıtlı genç âşıklarımızın desteklenmesi, tanıtılması amacıyla Sivas’ta “Genç Âşıklar Şöleni” düzenlenmekte, diğer şehirlerimizde de genç sanatçılarımızın katılımına özen gösterilmektedir.

         Festival programları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için aşağıda yer alan sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

         

                                              


     Yaşayan Miras Festivali takvimi aşağıdaki gibidir:

     Çorum / 19-21 Aralık 2024 etkinlik için tıklayınız.

     Ankara / 25-28 Aralık 2024 etkinlik için tıklayınız.

     Isparta / 14-16 Mart 2025 etkinlik için tıklayınız.

     Burdur / 21-23 Mart 2025 etkinlik için tıklayınız.

      Karabük / 03-05 Nisan 2025 etkinlik için tıklayınız.

     Sivas / 11-13 Nisan 2025 etkinlik için tıklayınız.

     Tokat / 02-04 Mayıs 2025 etkinlik için tıklayınız.

     Afyonkarahisar /16-18 Mayıs 2025 etkinlik için tıklayınız.